2021-04-12 08:23:23• hírek • Szatmár.ro

Oroszországból szeretettel: rendkívüli kamaraestre vár a Dinu Lipatti Filharmónia

április 16

Április 16-án, azaz e hét péntekjén 18 óra 30 perctől rendkívüli kamaraestre várja a képernyők előtt helyet foglaló hallgatóságát a szatmári Dinu Lipatti Filharmónia.

A From Russia with love című esten a zongoránál Hoira Mihail fog ülni, gordonkán pedig Kostyák Előd játszik majd. Műsoron:

  • Igor Sztravinszkij: Olasz szvit
  • Pjotr Iljics Csajkovszkij: Lenszkij áriája az Anyegin c. opera II. felvonásából
  • Pjotr Iljics Csajkovszkij: Pezzo capriccioso, op. 62
  • Szergej Prokofjev: C-dúr szonáta, op. 119

Horia MIHAIL tízévesen debütált szülővárosában, Brassóban. Azóta több, mint 1000 alkalommal koncertezett majdnem az összes romániai szimfonikus zenekar kíséretével, beleértve a bukaresti „George Enescu” Filharmóniát és a bukaresti Rádiózenekart. Horia Mihail jelenleg a Bukaresti Rádió Zenei Együtteseinek, illetve a Brassói Filharmóniának a szólistája. Az Accendo Kulturális Egyesület elnökeként intenzív szervezői tevékenységet folytat. Az ő nevéhez fűződik a Román Zongorás Trió, az úgynevezett Stradivarius, az Utazó zongora és a Hegedűpárbaj: Stradivarius vs. Guarneri turnék, valamint a brassói TAM TAM összművészeti fesztivál megszervezése.


KOSTYÁK Előd Kolozsváron született, zenei tanulmányait szülővárosában és Bukarestben végezte, a kolozsvári Zeneakadémián diplomázott. 1994-2008 nyaráig a következő zenekarok csellószólamát vezette: Honvéd Együttes, Győri Filharmónia, Miskolci Nemzeti Színház. 2009-2015-ig a kolozsvári Román Opera szólócsellistája is volt. 2008 óta a kolozsvári Magyar Opera szólócsellistája. Kostyák Előd azon a Christian Neubauer által 1835-ben Budán készített, a kolozsvári Amaryllis Társaság kezdeményezésére 2008-ban Márkus Barbarossa János által felújított,  Brassai Sámuel egykori tulajdonában lévő csellón játszik, amelynek jelenlegi birtokosa az Unitárius Püspöki Hivatal.


A pénteki kamaraestet a filharmónia ide kattintva elérhető Facebook-oldalán lehet majd követni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: